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Engineering Guide #72

Question: For the emissions reporting requirements listed, when is it acceptable to group
emissions unit ID’s (i.e., B001) together and report the emissions for the group, rather
than reporting the emissions for each individual emissions unit ID?

• Title V Fee Emission Report and Emissions Inventory Summary, OAC rule 3745-78-
02(A) and OAC rule 3745-15-03

• Synthetic Minor Title V Fee Emission Report, OAC rule 3745-78-02(F)
• Emissions Statements, OAC Chapter 3745-24 

Answer: The operations identified by an Ohio EPA DAPC emissions unit ID may be grouped
with other emissions unit ID’s for the purposes of these reports if it is not possible to
separate the material throughput information of each individual emissions unit ID, and
if the emissions units meet the following criteria:

1. The emissions units in the group have similar operations and therefore use all of the
same valid SCC codes and emissions factors from the U.S. EPA Factor Information
Retrieval System (FIRE) database.

2. Using best engineering judgement, Ohio EPA significant modeling emission rates,
given in Engineering Guide #69, are not exceeded for any individual emissions unit
ID in the group.  Those rates are given below.

Carbon Monoxide 100 TPY
Nitrogen Oxides   25 TPY
Sulfur Dioxide   25 TPY
Volatile Organic Compounds   40 TPY
Particulate Matter ?  10 microns   10 TPY
Lead  0.6 TPY

3. If there is control equipment, the emissions from the emissions units are routed
through the same control device or series of control devices.

Note: The group of emissions units can share an egress point or have more
than one. 
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